Конкурси за деца и юноши

Радваме се, че има много конкурси за деца и млади хора, които развиват творческото им мислете и ги приобщават към съвремения живот.

Международен конкурс за рисунка "Тъпан бие, хоро се вие"
Конкурсът за рисунка "Тъпан бие, хоро се вие" цели да провокира вниманието на подрастващите към самите празници, към духовите оркестри и творчеството на Дико Илиев, към музикално-танцовото богатство на родината им.
Краен срок - 1 април 2010 г.
Линк

Видео конкурс "Коледа в училище"
Как посрещнахте Дядо Коледа във вашето училище – направете видео филм за вашето коледно тържество, за коледното настроение във вашето училище.
Краен срок - 10 януари 2010 г.
Линк

Петия Национален конкурс за ученици и студенти "СОФИЯ – МОСКВА; БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ – ВЧЕРА, ДНЕС, УТРЕ"
Конкурсът е за рисунки, стихове, есета, реферати и медийни презентации – на български и руски език в четири възрастови групи: І – ІV клас, V – VІІІ клас, ІХ – ХІІ клас и студенти.
Краен срок - 15 април 2010 г.
Линк

Национален конкурс за изящни и приложни изкуства "Нарисувай ми песен"- Бургас 2010
Конкурсът цели популяризиране на детските песни, създадени през годините на сцената на Национален Конкурс "Сладкопойна чучулига".
Краен срок - 1 март 2010 г.
Линк

Конкурс за разказ на младежка тема
Младите хора днес имат потребност да изживеят, да прочетата, да разкажат!
Краен срок - 11 юни 2010 г.
Линк

Конкурс за участие в международните младежки семинари на колежа "Теодор Хойс"
Младежи на възраст между 18 и 25 години могат да кандидатстват за участие в летните семинари на колежа "Теодор Хойс" в Берлин.
Краен срок - 28 февруари 2010 г.
Линк

Конкурс за училищни проекти "Човешките права в миналото и в настоящето"
Училища и младежки организации са поканени да участват в конкурс за съвместни проекти на тема "Човешките права в миналото и в настоящето". Конкурсът се провежда в рамките на "Европейци за мир", инициатива на фондация "Памет, отговорност и бъдеще" (Remembrance, Responsibility and Future).
Краен срок - 15 януари 2010 г.
Линк

Конкурс за млади журналисти
Дирекция "Разширяване" на Европейската комисия обявява конкурс за млади журналисти. Темата е миналото, настоящо и бъдещо разширяване на Европейския съюз, съобщават организаторите.
Краен срок - 28 февруари 2010 г.
Линк

Фотоконкурс на тема "Югоизточна Европа: Хора и култура"
Участниците в конкурса могат да представят до три фотографии от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия, Турция, Хърватия или Черна гора. Фотографиите трябва да са в категории изкуство, култура, театър и танци, гастрономия, филм, литература или спорт.
Краен срок - 20 януари 2010 г.
Линк

Post a Comment

По-нова По-стара