Конкурс за есе 'Какво знам за Българското вино'


Краен срок - 29 ноември 2019

Sommelier.BG обявява конкурс за есе на тема “Какво знам за Българското вино“.

Конкурсът, отворен за всички запленени от темата вино, се появи с благородната идея да популяризира българския винен бранш, спомaгайки за обогатяване на винената култура на българите.

Жури, в което влизат Стойчо Стоев, Юлия Костадинова, Марина Караконова, Николай Паунов и Димитър Дженев, ще оценява есетата на участниците по критериите оригиналност и актуалност.

“Всеки адекватен опит за популяризиране на българското вино ни води в правилната посока. Колкото повече се говори, пише, разказва и, разбира се, показва нашето вино, толкова повече всички ние, замесили се в него, печелим. Надявам се това да се разбира от повече хора“, каза по повод конкурса Юлия Костадинова, един от видните винени журналисти в България.

Победителите, ще получат следните награди:

1-ва награда - Уикенд за двама във винен комплекс Вила Юстина с включени 2 нощувки, 2 вечери, 2 закуски, обяд, дегустация, всичко на обща стойност 560лв.

2-ра награда - Персонален винен тур за двама, организиран от Sofia Wine Walk на обща стойност 130 лв.

3-та Награда - 6 бутилки селектирани български вина на обща стойност 90 лв.

Всички изпратени есета ще бъдат публикувани на сайта и на Facebook страницата на Sommelier.BG.

Конкурсът ще се проведе в три етапа:

Първи етап: Подаване на есета за участие в конкурса от 25.09.2019 г. до 29.11.2019г.

Втори етап: Оценяване на получените есета от 30.11. 2019г. до 05.12.2019г.

Трети етап: Награждаване на победителите на 7-ми декември по време на виненото изложение Christmas Sommelier Market в Централен военен клуб в София

Условия на конкурса:

Текстовете трябва да бъдат написани на български език с размер на шрифта 12 и междуредово отстояние 1. Желателно е обемът на текста да бъде от 2 до 3 стандартни печатни страници, запазени във формат DOC или DOCX на Microsoft Word или Open Office.

Всички изпратили есе се съгласяват със следните условия:

  - С изпращането на есе за участие в конкурса, участниците декларират изричното и безусловното си съгласие да участват във всички етапи на конкурса, както и че предоставят на Sommelier.BG правото да използва цялото предоставено от тях съдържание (име, фамилия и текст на есето) безусловно, неограничено, неексклузивно и безплатно.

Участниците в конкурса имат право да изпращат само есета, които към момента на обявяване на същия не са публикувани в печатни или интернет издания, и/или с които не са участвали в други подобни конкурси.

Крайният срок за изпращане на есета е 29.11.2019г. на електронна поща: info@sommelier.bg .

Партньори на конкурса са Винарска изба Вила Юстина, Sofia Wine Walk и The Labelmaker.

Ако вярвате като нас, че винената култура в България трябва да се развива, можете да ни помогнете, като я споделите!#споделинататък


ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара