Измислете нова дума и спечелете 2 награди по 50 лв.


Краен срок - 17 август 2019

В най-ваканционния месец от годината, ние отново имаме малко предизвикателство за вас. Този път искаме да ви предизвикаме да измислите нова думичка на тема веселба.

Съвсем наясно сме, че всички сте някъде по морето и сигурно не ви е до писане, но именно пък на морето се раждат най-веселите шеги и закачки, затова сме сигурни, че ще намерите време да запишете думичката и да ни я изпратите.

Също като предишния път, измислете вашата дума, позволяват се също словосъчетания, но леки такива, и ни я изпратете заедно с нейната дефиниция (примери можете да намерите в условията). Краен срок за изпращане на думичката е неделя, 17-ти август, до 23:59.

Този път няма да има награждаване, но отново ще има награди. От журито ще бъде отличен победител, който ще получи награда 50лв. Отново ще има и награда на публиката, която също ще бъде 50 лв.

Жури в състав ще определи финалистите, които ще публикуваме във Фейсбук на 20-ти август. След това публиката ще гласува за своя фаворит и думичката с най-много комбиниран брой реакции ще спечели наградата. Победителя ще обявим на 27-ми август.

След това, Вдъхновилницата в партньорство с литературен клуб “Перото” ще се погрижи вашите думички да достигнат до посетителите на заведението. Ще отпечатаме думичките върху картички и ще ги разпръснем из целия литературен клуб. Пълните условия ще намерите долу.

Този път, ако желаете, имате възможност да подпишете думичките си със своето инстаграм име, като това ще донесе допълнителна популярност на вашия блог или страничка. Това условие се поставя със цел подпомагане на авторите и достигането им до широката публика. Ако ви допада идеята, намерете ни и нас в Инстаграм - @meantime.live.

Вдъхновилница Meantime е платформа за социална промяна и развиване на творческото мислене чрез разнообразни провокации и конкурси, насочени предимно към развиване на въображението. Нашата цел е да извадим хората от рутината и да ги предизвикаме в своето междувремие да намират всевъзможни начини да се вдъхновяват.

Организатор на конкурса е Мила Боги.

Право за участие в конкурса има всеки, независимо от неговата възраст и националност.

Правила на конкурса: Предизвикателство за измисляне на нова дума в българския език, която задължително да бъде свързана с темата “веселба”. Напишете новата думичка, както и нейната дефиниция така, както бихте я открили в тълковен речник. Дефиницията на думата/словосъчетанието не бива да бъде по-дълга от 100 думи. (за примери, разгледайте тук финалистите от предишния ни конкурс на тема вдъхновение). Може да напишете и словосъчетание, което не трябва да бъде сложно или объркващо.

Думата и нейното значение  следва да бъде изпратена в срок до 17.08.2019 23:59 на email: meantime.live@gmail.com като в Subject на мейла сложите думичката и след нея своето инстаграм име/псевдоним.

Думата следва да бъде подписана от нейния автор чрез псевдоним, включително и чрез инстаграм профил и/или псевдоним, ако имате такъв.

Всички финалисти ще бъдат отпечатани във вид на картички или малки картончета, които ще бъдат разпръснати из литературен клуб Перото. Финалистите ще бъдат определени от организаторите на конкурса и жури в състав Десислава Авджиева, Иван Тафров и Юлия Трайкова.

Победителят в конкурса ще получи парична награда от 50 лева, която ще бъде обявена 27.08.2019г. Наградата на публиката също ще обявим в този ден.


ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара