Детски конкурс за плакат на тема 'Добрият пример'


Краен срок - 5 септемари 2019

Ние в bTV Media Group вярваме, че добрият пример е навсякъде около нас, а годините са просто числа. Убедени сме, че децата са не по-малко способни от възрастните да извършват подвизи, да бъдат носители на доброто и да превръщат заобикалящата ги среда в по-чисто и красиво място. Ето защо, по повод деветото издание на най-голямата доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“, решихме да отправим предизвикателство към малките посланици на идеята за чиста природа.

За първи път bTV Media Group организира национален конкурс за детски плакат на тема „Добрият пример“, който да изобразява идеите на кампанията и да призовава повече хора да се включат в голямото чистене на 14 септември.

Конкурсът се провежда на територията на Република България в http://daizchistim.bg/. Всеки родител/настойник/попечител на участник, с участието си в Конкурса, се съгласява да посочи свой актуален и-мейл. Регистрации, неотговарящи на този критерий, се приемат за нереални и не участват в Конкурса.

Всеки участник трябва да изработи плакат на тема „Добрият пример“, който призовава хората в дадено населено място (град, село, квартал, блоково пространство, парк, местност и т.н.) да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември. Задължително условие е творбата да пресъздаде по креативен и оригинален начин идеите на кампанията* и да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване / облагородяване / залесяване. Участниците имат свободата сами да изберат стила на рисуване, писане и цялостно оформление на плаката, като освен употребата на традиционни художествени материали и техники е допустимо и използването на графични компютърни програми. Всеки участник може да участва с една творба.

В конкурса участие могат да вземат деца до 13 годишна възраст (включително), които ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

I-ва група - до 7 годишна възраст

ІІ-ра група - от 8 до 10 годишна възраст

ІІІ-та група - от 11 до 13 годишна възраст

Няма ограничения относно техниките, материалите и инструментите, които ще бъдат използвани за направата на плакатите. Задължително е те да бъдат във формат А3 (297mm x 420mm).

Родителят /настойникът/попечителят на участника в конкурса трябва да изпрати неговата творба – сканирана или снимана цветно и в пълен размер, на имейл: dobriatprimer@btv.bg от 9 август до 5 септември, заедно с попълнена ръкописно и сканирана декларацията за съгласие от страна на родителите за участие на тяхното дете в конкурса. (Декларацията изтеглете тук)

* Всички получени детски плакати, които отговарят на горепосочените условия, ще бъдат разгледани и оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в състав: Радостина Николова, Станислава Цалова, Иван Раденков, Милена Радева и Мария Пеева. Те ще имат задачата да отличат по няколко критерия, сред които оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема, 15-те най-открояващи се творби, които да бъдат наградени.

* Награди - участниците, изработили 15-те най-високо оценени плакати, ще получат грамота и пакет специални награди, включващ плюшена играчка Зеленко Зеленков, ключодържател с лика на талисмана на инициативата, тениска, шапка и многофункционална кърпа за глава (бандана), както и възможността да се срещнат с едни от най-изявените посланици на инициативата „Да изчистим България заедно“ и да се запознаят с най-новите технологии в областта на телевизията на специално организирано посещение в допълнително посочена от организаторите дата в новото 360-градусово студио на bTV. Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта http://daizchistim.bg/ на 12.09.2019 г.

* Впоследствие, представител на Организатора ще се свърже с родителя/настойника/попечителя на печелившите участници, с лично съобщение до съответните имейл адреси или по телефон за да ги информира за начина на получаване на наградите. Организаторът не носи отговорност, в случай че наградата не може да бъде предоставена и/или използвана поради невъзможност на печелившия участник, невалиден/неточен имейл и/или телефон, предоставяне на неточни лични данни, неспазване на настоящите правила, или поради наличието на технически или други пречки, свързани с конкретния печеливш, или причини, извън контрола на Организатора.

* Наградите не могат да бъдат заменяни за парична или каквато и да е друга равностойност в продукти или услуги. Наградите могат да се предоставят само на участник, който има право да участва в Конкурса, бил е обявен за печеливш по Официалните правила на конкурса и неговият родител/настойник/попечител се е легитимирал с валиден документ за самоличност (паспорт, лична карта) при получаване на наградата.

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара