Спечелете награди от Радио Fresh и Sanostol


Краен срок - 12 април 2019

Спечели в играта на Радио Fresh! и Sanostol! Отговори на въпроса, който ще намираш всеки ден във фейсбук страницата на Радиото и в края на деня двама от всички, дали верен отговор, ще спечелят Sanostol мултивитамини с калций!

Пролетната умора е популярен термин, който описва усещане за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта.

Пролетна умора може да се причисли към т.нар. сезонни афективни разтройства, към които се отнася и зимната депресия. Това са нарушения, които се срещат при хората през определен период от годината и засягат по-често жените от колкото мъжете. Засягат се предимно млади хора, но може да се наблюдава при хора от всички възрасти. Колкото по-далече се намираме от Екватора, толкова повече нарастват случаите на пролетна умора и сезонни афективни разтройства.

Пролетната умора може да се дължи на разнообразни фактори. Липсата на достатъчно слънчева светлина през зимата и намалената физическа активност, неподходящият хранителен режим, който не доставя на организма достатъчни количества от нужните витамини, минерали и други жизненоважни елементи.

Хиповитаминозата (недостиг на витамини) е една от най-често срещаните причини за появата на умора в началото на пролетта. Едностранните хранителни навици също са възможна причина за това. Ниското ниво на витаминните, високомаслените и висококалорични диети лишават организма от важни витамини и минерали, което също може да ви накара да се чувствате уморени и изтощени.

Така че помислете дали нямате недостиг на магнезий, желязо или витамин В12, защото те поддържат нормалния енергиен баланс. Ако усетите подобни симптоми, помислете за подсилване на организма с помощта на подходящи и доказали качествата си добавки към храната с мултивитаминен комплекс.


ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара